Fibabanka, 2015 yılının Eylül sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre %21 artışla net kârını 67,4 milyon liraya yükseltti. Böylelikle 30 Eylül 2015 itibarıyla özkaynak kârlılık oranı %12,6 düzeyinde gerçekleşmiş oldu.
Fibabanka’nın 2014 yılı Eylül sonu itibarıyla 6,2 milyar lira olan toplam kredileri, %15 artışla 7,1 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı %75 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin %59’unu oluşturarak 5,6 milyar liraya çıktı.
2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar sonuçlardan memnun olduklarını kaydederek, “Bankamız 2015 yılında da büyümesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde devam ettirdi. Yeni ortaklarımız IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile birlikte ileriki dönemlerde de Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteğe, müşterilerimize en hızlı ve kaliteli ürün ve servisleri sunarak devam edeceğiz.” dedi.
Fibabanka Hakkında:
27/12/2010 tarihinde Fiba Grup bünyesine katılan Fibabanka A.Ş, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Muğla, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da toplam 67 şubesiyle kurumsal, ticari, KOBİ, bireysel, tarım ve özel bankacılık alanlarında hizmet vermektedir
Fibabanka’ya Yabancı Ortak Geliyor tıklayınız.
2015 yılı 2.çeyrek Faaliyet Raporu için tıklayınız.
03 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla Genel Müdürlük binamız ve Merkez Şubemiz Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:129 Şişli-İstanbul adresindedir.
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yatırımcıların menkul kıymet hareketleri hakkında SMS ve e-posta ile bilgilendirilmeleri amacıyla e-CAS uygulaması geliştirilmiştir.
Bu sayede yatırımcıların hesaplarındaki olası hata ve suistimallerin işlem anında farkedilmesi amaçlanmış ve oluşabilecek bireysel veya sistemsel risklerin minimuma indirilmesi hedeflenmiştir.e-CAS uygulamasına kaydolmamış müşterilerimizin 1 Temmuz 2015 tarihine kadar;
seçeneklerinden herhangi birisi ile, www.mkk.com.tr web sayfasında yer alan e-CAS Yatırımcı Bilgilendirme ve Uyarı Sistemi uygulamasına girerek üyelik kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından; 01.07.2015 tarihinde devreye alınması planlanan “e-CAS Genişletilmiş Engelleme Aşaması” ile, e-CAS uygulamasına kaydolmamış müşterilerimizin 01.07.2015 tarihinden itibaren;
e-CAS uygulamasına kaydolmuş yerli yatırımcıların yukarıda belirtilen işlemlerine Merkezi Kaydi Sistem (MKS) tarafından izin verileceği gibi, kayıtlı müşterilerin hesaplarından gerçekleşen çıkış yönlü her türlü işlem hakkında e-posta ve talep etmeleri durumunda SMS ile anlık bilgilendirme yapılacaktır.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve üyelik kayıt işlemleri için, www.mkk.com.tr/yatırımcı Hizmetleri/Hizmet Kılavuzları adresini ziyaret edebilir ya da 444 0 655 MKK Yatırımcı Çağrı Merkezi’nden üyelik işlemleriniz için destek alabilirsiniz.
Çeşitli banka ve finans kurumları tarafından gönderilmiş gibi görünen, acil ve çok önemli konular içeriyormuş gibi duran sahte telefon çağrıları, e-posta ve SMS’ler gibi yöntemler aracılığı ile kart bilgileri, kart şifreleri, internet şubesi parolası ve kişisel bilgilerinizin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu bilgileri ele geçirmek için kullandığınız bilgisayara veya mobil cihaza uygulama kurulmasını isteyebilmekte olup “Phishing saldırıları” olarak nitelendirilmektedir.
Gelişen bilgisayar teknolojisi nedeni ile gönderilmeden önce bu tür saldırıları tespit etmek ve engellemek hiçbir kurumun yetki ve imkanı dahilinde değildir.
Fibabanka, sizden telefon, SMS veya e-posta gibi herhangi bir yöntem ile kesinlikle kart bilgileri, kart şifreleri, internet şubesi parolası ve kişisel bilgilerinizi talep etmemektedir. Fibabanka kurumsal web sitesi (www.fibabanka.com.tr) hariç herhangi bir site üzerinden uygulama kurulum linki iletmemektedir.
Şüphelendiğiniz bir durum ile karşılaşmanız halinde en kısa zamanda Fibabanka | 444 88 88 numaralı telefonu arayarak konu hakkında bilgi vermenizi rica ederiz.
Saygılarımızla,Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği'nin 22. Maddesi uyarınca, yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler hesap sahibinin yaptığı en son talep işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden itibaren 10 yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne gelir kaydedilir
Bu kapsamda olmak üzere, 2016 Yılı içerisinde zamanaşımına konu olacak hesaplar ve hesap sahiplerine ilişkin listeye buradan ulaşabilirsiniz
Listede yer alan 2016 yılı içerisinde zamanaşımına uğrayacak olan hesap sahiplerinin, 10 yıllık zamanaşımı süresi dolmadan, hak sahipliğini ispatlayacak belge ve bilgilerle başvurması gerekmekte olup, başvurulmaması halinde, Kanun gereğince zamanaşımına uğramış olan yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir.
PDF için tıklayınız.
Pdf'i açmak için tıklayınız