Kredili Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır?

Mobil Menü
Önerilen Aramalar
Müşteri Ol / Alışgidiş Noktası Ol
İnternet Bankacılığına Giriş Yap
Müşteri Ol /
Alışgidiş Noktası Ol
İnternet Bankacılığına
Giriş Yap
Sayfayı Değiştirin

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Nedir? Avantajları Nelerdir?

Kredili Mevduat Hesabı (KMH), hesabınızda para olmasa dahi nakit çekebilmenize yarayan vadesiz hesabınıza bağlı bir kredili mevduat hesap türüdür. Kredili Mevduat Hesabı üzerinden faturalarınızın otomatik ödenmesini talep edebilir, kredi ödemelerinizi gerçekleştirebilir veya diğer tüm ödemelerinizi gecikmeden gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Oldukça pratik ve kurtarıcı olan Kredili Mevduat Hesabı kullanan kullanıcıların hesabında para olması gerekmez. Dilerseniz hesap limitinize göre belirlenmiş olan miktarı çekip ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Fibabanka’da Kredili Mevduat Hesabı açmak oldukça kolay! Kredili Mevduat Hesabı’nızı Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarından, 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığından veya size en yakın Fibabanka şubelerinden başvurarak kolayca açabilirsiniz.

 

 

Kredili Mevduat Hesabının Yararları Neler?

Fibabanka’da Kredili Mevduat Hesabı’nın en büyük faydası, kısa dönemli acil nakit ihtiyaçlarınıza bir çözüm üretmesidir. Kısa dönemli acil ihtiyaçlarınız için hesap limitinize göre size tanımlanan miktarı Kredili Mevduat Hesabı üzerinden kullanabilirsiniz.

 

  • Kredili Mevduat Hesabı’nın faydalarını sıralarsak;

  • Ani nakit ihtiyacınızı karşılar,

  • Otomatik ödeme talimatı verilerek fatura ve diğer ödemeler gerçekleştirilebilir, FAST, EFT ve havale gibi para transferi işlemlerinde nakit olarak kullanılabilir,

  • Hizmet kullanılmadığında hiçbir masraf ödemesi gerekmez,

  • Tanımlanan nakit miktarına anında erişim sağlanır,

  • Finansal açıdan ekstra güvence sağlar.

 

Fibabanka’da hiçbir ücret ödemeden Kredili Mevduat Hesabı’nıza 7 gün 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Kredili Mevduat Hesabı’nızı Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarından, 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığından veya size en yakın Fibabanka şubesinden kolay açabilirsiniz.

 

 

KMH Borcu Ne Zaman Ödenir?

Kredili Mevduat Hesabı’nın diğer hesaplar da olduğu gibi bir hesap kesim tarihi e olup bu tarih, hesap özetinde yer alan son ödeme tarihidir. Kredili Mevduat Hesabı ekstresi için gerekli olan ödeme, son ödenme tarihine kadar ödenmelidir.

 

 

KMH Ekstresi Nasıl Gönderilir?

Kredili Mevduat Hesabı ekstre gönderim kanalları; dijital, SMS, e-posta ve postadır. Hesap açılışı sırasında belirlediğiniz gönderim tercihinize göre ekstre gönderimi tarafınıza sağlanır.

 

Fibabanka’da Kredili Mevduat Hesabı ekstresi gönderim tercihinizi Fibabanka Mobil’den gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Mobil’de ‘İşlemler’ sekmesinden ‘Krediler’ ve ardından da ‘Kredili Mevduat Hesaplarım’ sekmesinden ‘İletişim Ayarları’nı seçebilirsiniz.

 

İnternet Bankacılığından gerçekleştirmek isteyen Fibabanka müşterileri ise ‘Ürünler’ sekmesinden ‘Kredili Mevduat Hesabı’, ardından da ‘İletişim Ayarları’ alanına tıklayabilir.

 

 

KMH Ekstresine Nereden Ulaşılabilir?

Kredili Mevduat Hesabı ekstresi müşterinin bankaya bildirdiği gönderim tercihine göre iletilir. Dilediğiniz zaman Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarından aşağıdaki adımları takip ederek de ekstrenizi görüntüleyebilirsiniz.

 

  • Fibabanka Mobil’de İşlemler > Krediler > Kredili Mevduat Hesaplarım > KMH Ekstresi Görüntüle
  • Fibabanka İnternet Bankacılığında Ürünler > Kredili Mevduat Hesabı > KMH Ekstresi Görüntüle

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Faiz Tahakkuku Nedir?

Kredili Mevduat Hesabına sadece limitinizi kullandığınızda ve bu limiti kullandığınız gün ve tutar için faiz işletilir. Limitinizi aynı gün kullanıp kapattığınızda 1 günlük faiz uygulanır. Ekstre kesim tarihinizde ise hesaplanan faiz borcu hesabınızdan tahsil edilir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Gecikme Faiz Oranı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabına sadece limitinizi kullandığınızda ve bu limiti kullandığınız gün ve tutar için faiz işletilir. Limitinizi aynı gün kullanıp kapattığınızda 1 günlük faiz uygulanır. Ekstre kesim tarihinizde ise hesaplanan faiz borcu hesabınızdan tahsil edilir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Hesabı Nasıl Açılır?

Kredili Mevduat Hesabı başvurunuzu Fibabanka İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarımızdan, 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığımızdan veya size en yakın Fibabanka şubesinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

  • Fibabanka Mobil’de İşlemler > Başvurular > KMH Başvurusu adımını takip ederek,
  • Fibabanka Internet Bankacılığı’ndan Başvurular > KMH Başvurusu adımını takip ederek dakikalar içinde başvurabilirsiniz.

 

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Mevduat Hesap Özeti Nedir?

Kredili Mevduat Hesap Özeti, Kredili Mevduat Hesabı ekstresi ile aynı anlama gelir. Ekstre sadece Kredili Mevduat Hesabı limitini kullandığı aylar için gönderilmektedir. Kredili Mevduat Hesabınızın ilgili ekstre dönemi içerisindeki hesap hareketlerinin, harcama detaylarının, hesaba ait borç tutarının ve ödeme tarihi gibi detayların yer aldığı belgedir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Kesintisi Nedir?

Kredili Mevduat Hesabınızın bakiyesi sıfırlandıktan sonraki kullanımlarınız hesabınızı eksiye düşürür. Eksiye düşen tutar için günlük faiz işletilir. Kullanılan kredi miktarına günlük faiz işletilir ve ekstre kesim tarihinde hesabınızdan ilgili dönem için hesaplanan faiz borcu ve vergiler otomatik tahsil edilir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Kullanımı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabı limitiniz Bankamız politikaları kapsamında değerlendirilir. Hesabınızın bakiyesi sıfırlandıktan sonraki kullanımlar hesabı eksiye düşürür ve tanımlanan limit tutarına kadar eksi bakiye düşmeye devam edebilirsiniz. Hesabınızda yeterli tutar bulunmasa bile tanımlanan limite kadar nakit çekim, EFT/Havale, kredi taksit ödemesi, kira ve fatura ödemeleri gibi işlemlerde kullanabilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Limiti Nasıl Güncellenir?

Kredili Mevduat Hesabı limitinizi Fibabanka İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarımızdan, 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığımızdan veya size en yakın Fibabanka şubesinden hızlıca güncelleyebilirsiniz. Limit arttırma ve azaltma talebiniz Bankamız politikaları gereği değerlendirilerek güncellenir. Güncelleme için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Fibabanka Mobil’de İşlemler > Krediler > Kredili Mevduat Hesaplarım > KMH Limit Güncelleme
  • Fibabanka Internet Bankacılığı’ndan Ürünler > Kredili Mevduat Hesabı > KMH Limit Güncelleme

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Limiti Nasıl iptal Edilir?

Kredili Mevduat Hesabı limit kullanımından kaynaklı borcunuz ve limit iptaline engel bir durum bulunmaması durumunda Fibabanka İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarımızdan, 444 88 88 numaralı Telefon Bankacılığımızdan veya size en yakın Fibabanka şubesinden hızlıca iptal edebilirsiniz.

  • Fibabanka Mobil’de İşlemler > Krediler > Kredili Mevduat Hesaplarım > KMH Limit İptal adımını takip ederek,
  • Fibabanka Internet Bankacılığı’ndan Ürünler > Kredili Mevduat Hesabı > KMH Limit İptal adımını takip ederek limitinizi iptal edebilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Ne Zaman Gecikmeye Girer?

Kredili Mevduat Hesabı ekstre son ödeme tarihi takip eden ayın ekstre kesim tarihidir. Kredili Mevduat Hesabı borcu ekstrede belirtilen asgari ödeme tutarı hesabınızda bulunan bakiye ile karşılanmaz ise hesabınız gecikmeye girer. Hesaba giren ilk para girişinde öncelikle gecikilen tutar otomatik olarak tahsil edilecektir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Taksitli Kullanılır mı?

Kredili Mevduat Hesabı limitinizin bir kısmını taksitli olarak kullanabilir. Harcamalarınızı kredili mevduat hesabı faiz oranıyla tanımlı vadelerde taksitlendirebilirsiniz. Detaylı bilgiye Taksitli Kredili Mevduat Hesabı sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Müşteri Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Ekstresi Nedir?

Kredili Mevduat Hesabınızın ilgili ekstre dönemi içerisindeki hesap hareketlerinin, harcama detaylarının, hesaba ait borç tutarının ve ödeme tarihi gibi detayların yer aldığı belgedir.

Otomatik Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Tahsilatı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabınızın bakiyesi sıfırlandıktan sonraki kullanımlarınız hesabınızı eksiye düşürür. Eksiye düşen tutar için günlük faiz işletilir. Kullanılan kredi miktarına günlük faiz işletilir ve ekstre kesim tarihinde hesabınızdan ilgili dönem için hesaplanan faiz borcu ve vergiler otomatik tahsil edilir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Limiti Nedir?

Kredi Mevduat limiti belirlenirken müşterinin finansal ilişkilerine bakılır. Limit, başvuru sahibinin geliri ve kredibilitesine göre banka tarafından belirlenir.  Kredili mevduat hesabı limiti vadesiz hesabınıza bağlı ve bu hesabınızda bakiye olmasa dahi acil ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz nakit limittir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Faiz Oranı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabına sadece limitinizi kullandığınızda ve bu limiti kullandığınız gün ve tutar için faiz işletilir.

Aylık Ödemeli Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Nedir?

Aylık ödemeli KMH diğer bir ifade ile bireysel müşterilere tanımlanan kredili mevduat hesabı limitinin taksitli kullanımını ifade eder. Taksitli kullanım tutarı, kullanılabilir kredili mevduat hesabı limitinin %80’i kadardır. Detaylı bilgi için Taksitli Kredili Mevduat Hesabı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Tahsilat Nedir?

Kredili Mevduat Hesabınızın bakiyesi sıfırlandıktan sonraki kullanımlarınız hesabınızı eksiye düşürür. Eksiye düşen tutar için günlük faiz işletilir. Kullanılan kredi miktarına günlük faiz işletilir ve ekstre kesim tarihinde hesabınızdan ilgili dönem için hesaplanan faiz borcu ve vergiler otomatik tahsil edilir.

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Borcu Nedir?

Kredili Mevduat Hesabı limitinden kullanılan anaparaya hesabın ekside kaldığı gün kadar günlük faiz uygulanır. Kredili mevduat hesabı borcu ekstrenin son ödeme tarihine kadar ödenmesi gereken anapara, faiz ve vergiler toplamını ifade eder.

Taksitli KMH Nedir?

Taksitli KMH, bireysel müşterilere tanımlanan kredili mevduat hesabı limitinin taksitli kullanımını ifade eder. Kredili mevduat hesabı limitinizin bir kısmını taksitli olarak kullanabilir. Harcamalarınızı kredili mevduat hesabı faiz oranıyla tanımlı vadelerde taksitlendirebilirsiniz. Detaylı bilgiye Taksitli Kredili Mevduat Hesabı sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

KMH Anapara Tahsilatı Nedir?

Kredili Mevduat Hesabınız eksi bakiyedeyken vadesiz hesabınıza gerçekleştirdiğiniz nakit girişlerinde hesabınız otomatik olarak önce kredili mevduat hesabı borcunuzu kapatır.

KMH Anapara Borcu Nedir?

Anapara borcu Kredili Mevduat Hesabınızdan kullandığınız KMH limitini ifade eder.

KMH Borcu Nasıl Ödenir?

Kredili Mevduat Hesabı ekstresinin son ödeme tarihine kadar ekstrede yer alan dönem borcu hesaba yatırılarak kredili mevduat hesabı borcu ödenir.